|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
|
#1 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 5,307
![]() |
VEFA deyince artık bende klasik olmuş "vefayla kal can" yazısı gelir aklıma..
Vefa ömrün saçlarına düşen aktır. Dert ile dermanı kardeş bilmektir. Yar dilinden ASK’TIR vefa. Ömrün baharında sonbaharın rüzgârına gönül iklimi ile seyahattir vefa. Vefa gönle gerekir. Gönlün deruni kıyılarında seferin soğuğuna aldırmadan seri yere vermektir. Ahde vefa ancak ince bir ruh iledir. Vereni unutmama verilene razı olma. Vefanın çeşitleri vardır. Yaratana duyulan vefa, insana duyulan vefa, diğer canlılara vefa v.s... Yaratana vefa duymayan ise kuluna zaten duymayacaktır. Kısa tutmak diledik zira vefa bir iç seyahattir kalbi kuyuların temiz suyuna. ![]() Dost bî–vefa, felek bî–rahm, devran bî–sükûn, Dert çok, derman yok, düşman kavî, tali' zebûn." Şimdilerde ben bunu değiştirdim ve şöyle söylüyorum: "Dert çok, derman daha çok; düşman şimdi zebûn, talih daha kavî." Ve son söz: "Aslında, insanın göstermiş olduğu vefa, dönüp dolaşıp yine kendisine gelir."
|
|
#2 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 903
![]() |
Allah razi olsun kardesim...
|
|
|
|
#3 |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Konum: Adana Mesajlar: 4,701
![]() |
Teşekkürler kardeşlerim,çok güzel,yazıya resimde eklenince daha bi güzel olmuş,ellerinize sağlık
|
#4 | |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Aug 2008 Konum: nedir loo location? Mesajlar: 1,782
![]() |
Alıntı:
![]() ![]()
|
|
#5 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 3,182
![]() |
Allah razi olsun cûmlenizden..
![]() Selâm olsun âşıklara… Selâm olsun sadıklara… Selâm olsun ehl-i Vefâ’ya… ![]()
Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet Altın devrini yaşıyor… Diller, sayfalar, satırlar (Ebu Leheb öldü) diyorlar: Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor! [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#6 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2008 Konum: ne önemi var Mesajlar: 1,561
![]() |
allah razı olsun yüreğinize sağlık
|
#7 |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Konum: DÜN GELDİM VE GİDİYORUM MİSALİ Mesajlar: 1,940
![]() |
yandı yüreğim ferhat kardeşim güzel paylaşımınız için teşekkürler
vefa ...... diyecek o kadar çok sözüm var ki aslında dilimden bir "ah!" düşerse korkusu ile susmayı tercih ediyorum. yüreğim yanıyor bu kelimeyi duyupda bu kelimenin anlamını bilmeyenler aklıma düşünce .... VEFA ARTIK İKİ DAMLA GÖZ YAŞI OLUP AKIYOR GÖZLERİMDEN TARİFSİZ Bİ ACI İLE |
|
|
|
#8 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 5,307
![]() |
hakteala razi olsun degerli kardeslerim
yandi yûrekler vefa için.. ![]() Vefa ömrün saçlarına düşen aktır. Dert ile dermanı kardeş bilmektir. Yar dilinden ASK’TIR vefa. Ömrün baharında sonbaharın rüzgârına gönül iklimi ile seyahattir vefa. Vefa gönüle gerekir. Gönlün deruni kıyılarında seferin soğuğuna aldırmadan seri yere vermektir. Ahde vefa ancak ince bir ruh iledir. Vereni unutmama verilene razı olma. Vefanın çeşitleri vardır. Yaratana duyulan vefa, insana duyulan vefa, diğer canlılara vefa v.s... Yaratana vefa duymayan ise kuluna zaten duymayacaktır. Kısa tutmak diledik zira vefa bir iç seyahattir kalbi kuyuların temiz suyuna.
|
|
#9 |
|
Moderator
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 726
![]() |
yüreğinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş vefa üzerine...
![]() Hatırlar mısın, neydi vefa? Ya neydi onun zülfünün kıvrımına tutunup kalan fırkat? Neydi kağıdı sırılsıklam eden hicran? Vefa bir sevda,vefa bir dost tesellisi...Vefa,hicran içindeki gönle merhem,çöldeki son yeşile ab-ı hayat... Vefa,ızdırap yangınına düşen rahmet..Mecnun misali Leyla'dan geçip Mevla'ya hicret... Hatırlar mısın,neydi vefa?Ezelde verilen söze,Haşr'e kadar sadakat miydi?Karasevdalı birinin,kar ve boranın kucağında yüreğiyle ısıttığı bir kardelen mi?Kupkuru çölleri cennete çeviren Gül'e sevdalı olmak mı? Dikenlerin batmasına aldırmadan,güle vuslat arzusuyla kanayan bülbül bilir vefayı. Nuruna hasret olduğu Mübarek Yüz'e bir zarar gelmesin diye bütün hünerimi ortaya koyan mağaradaki örümcek bilir vefayı.Vuslat kokulu uykusuz gecelerde Yar arzusunun adıdır vefa.Sevda bülbülünün kanı damlayınca karanlık bir geceye,vefa nağme kesilip çınlar seherler boyunca Yüreği oldukça büyük yaralarla baş etmeye çalışan kadim bir dostum bil,nmeten adresine gönderilmiş mektupların adıdır vefa...Belki de bir daha açılmayacak olan dost kapısını terk etmeyişin sırrına ermektir vefa... Vefasız gülüşler serpildi kanayan yaralara...Vefanın bahtına vuslat yerine gurbetler düştü.Beklentisiz sevmeler maziye karıştı,yapılanlar karşılık bekliyor artık.Yıldızların sızısı her gece biraz daha artıyor Samanyolu'nda.şimdi geceler vefasızlıkla bölünmede...Ayın on dördünde sema,şimdilerin vefasız dostlarına nazar edip ağlamakta. Hatırladın mı,neydi vefa?Vefa, bahta düşen cefa da olsa,safa libası giymektir.
|
#10 |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 6,158
![]() |
cûmlenizden..masa ...![]() [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] VEFA bizim yamaçların GÜLÜDÜR...