|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
|
#21 |
|
Sadık
Giriş tarihi: Feb 2009 Mesajlar: 379
![]() |
Hasret yüreğimi kavurduğunda
Sevdamın narında kül olur vefa Acılar kalbimi yoğurduğunda Ancak bir nameye pul olur vefa
|
#22 |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 6,158
![]() |
VEFASIZLAR ALIR DOSTUNUN ÂHINI
![]() Bir dava adamının davasına ve bir kardeşin kardeşine her şeye rağmen sadık kalmasıdır vefa. Bu uğurda her şeye katlanması ve her şeyi sineye çekmesi, gerçek dava adamına düşen vazifelerin en önemlisidir belki de, davasına karşı vefa göstermesi. Niceleri var ki, o vefa sayesinde hedefine ulaşmış ve tarihe altın harlerle adlarını yazmışlardır Vefa, sevgide devamlılık demektir. Vefa demek, ihtiyaç hâlinde ona yardım etmektir. Arkadaş, öldükten sonra, onun çoluk çocuğunu, yakınlarını sevmek, onlarla ilgiyi kesmemek de vefadandır. Müslüman vefakâr olur. Vefa, dostlukta, bağlılıkta sebat etmektir. Arkadaşına yaptığı iyiliği az görüp, onun yaptığını çok bilmektir. Vefa demek, gerek hayatta iken ve gerekse öldükten sonra sevgi ve ilgiyi devam ettirmek demektir. sair ne güzel söylemiş: Vefalı çıkarır dostluğun tadını, Vefasızlar alır dostunun âhını Eski zatlardan birinin oğluna vasiyeti şöyledir: Oğlum, herkesle arkadaşlık edilmez. İhtiyaç içinde olduğun zaman senden uzaklaşan, genişlik zamanında malına göz diken ve yükseldiği vakit sana üstünlük taslayan kimse ile arkadaş olma! Vefa deyince akla hemen “ahde vefa” da gelir. Çünkü çok önemli bir özelliktir. Vefasızlık, münafıklık alametlerindendir. Böyle ahdini yerine getirmeyen vefasızlar, dünyada rezil olacağı gibi, kıyamette de teşhir edilerek rezil edilecektir. Bu konuda Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır Kıyamet gününde her vefasız için bir sancak (dikilecek). Bu filanın vefasızlığıdır, denilecektir Ahde vefa mü’minin işidir. Vefasız olanlar, şahsiyetsiz, dönek tabiatlı kişilerdir. Böyle insanlarla değil bir çalışma yapmak, yola dahi çıkılmaz. Seni çok çabuk satar ve yolda bırakır. Hem de hiç acımadan, vicdanları sızlamadan.. Kaynak: Ilkadim dergisi
|
#23 |
|
Aileden
Giriş tarihi: Apr 2009 Mesajlar: 163
![]() |
Vefa dost ikliminde yetişir ve bizim yamaçlarımızın gülüdür.....
|
#24 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 5,307
![]() |
Bu konuda Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır
Kıyamet gününde her vefasız için bir sancak (dikilecek). Bu filanın vefasızlığıdır, denilecektir EYVALLAH VEFALI DOSTUM BENIM... ![]() vefasiz olmaktan Rahmana siginirim...
|
|
#25 |
|
Mütevazi
Giriş tarihi: Oct 2009 Mesajlar: 1
![]() |
merhaba vefa anneyi babayı sizi sevenleri unutmamaktır. aynı şevkatle karşılık vermekir. saygı göstermektir. bizi yaradan allaha , herşeyi gani yaradan yaradanımıza kulluk etmektir.nankör olmamaktır. vefa denince ben bunları anlıyorum ve elimden geldiğince hayata geçiriyorum. kimbilir bu kelimelerimi okuyan olurmu . kimbilir
|
|
|
|
#26 | |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Konum: Adana Mesajlar: 4,701
![]() |
Alıntı:
|
|
#27 |
|
Sadık
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 361
![]() |
ihtişamlı kelamlar, Vefa yoksunu vefasızlara hadlerini bildirmiş zaten..
Şu zamanda yokluğunu çektiğimiz vefa üzerine bu kadar ehemmiyet verilmesi surur etti.. Bu paylaşımlar üzerine söylenecek kelam eksik kalır.. Ne diyelim; Selam, dua ve vefa ile.. esirgenmiş düşler tarafından (18.11.09 Saat 14:09) değiştirildi. |
|
|
|
#28 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2009 Mesajlar: 1,000
![]() |
Allah razı olsun
Allah bizleri ahdine vefa gösteren salih kullarından eylesin. |
|
|
|
#29 |
|
Aileden
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 111
![]() |
VEFA ; İstanbul da bozası ile meşhur bir semt değildir sadece...
Gelin size bir vefa örneği hatırlatayım... Hz. hatice validemiz vefat ettikten yıllar sonra, validemizin arkadaşları Peygamber efendimizin evine geldiklerinde, büyük bir izzet ve ikram ile karşılaşırlar. Hz. Aişe validemiz sorar sebebini. Onlar bana Hatice nin yadigarlarıdır der Peygamber efemdimiz. Bu gibi bir çok olay ve Hz.Hatice nin unutulmaması ve sık sık yad edilmesi karşısında kadınlık içgüdüleri ile kıskanır Hz.Aişe validemiz.Hz. Hatice validemize olan bu VEFA 'sının sebebini sorduğunda ; " Kimsenin bana inanmadığı zaman ilk o inandı " " O' beni kimse kabul etmediği zaman kabul etti " " Kimse bana bir dirhem vermediği zaman, o bana servetini verdi." diyerek, yüksek bir VEFA örneği sergilemiştir.
|
#30 |
|
Aileden
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 111
![]() |
"Vefa: Hz. Ömer yarasının ağırlığı ile yatarken, hiçbir şeyi gözü görmez yeyip içmezken NAMAZ VAKTİDİR YA ÖMER dedikleri anda bir ok gibi yerinden fırlaması kan revan içinde namazını kılmasıdır."