|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
| Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı Sıkıntınız mı var , dertlimisiniz, çaresizlik yakanızı bırak mıyor mu, Beş Dakikanızı Ayırın! |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Nov 2008 Konum: Ankara Mesajlar: 1,169
![]() |
selamün aleyküm
gerçekten içimden ne yazmak geliyorsa onu yazıcam Anneme sesimi çok yükselttim (baya yükselttim) Annemin ağzından çıkan söz ise: Analık hakkımı helal etmiyorum ne bu dünyada ne öbür dünyada anneme nasıl davranmam gerek tiği hakkında bir sürü şey okudum ama demekki bana faydası olmamış eyvah abi bana namaz kılmayı öğütlüyordun ben daha annemin hakkına laik olamamışım fazla söze gerek yok bunun bedelini nasıl öderim hiç bi fikrim yok annemden özür dileyemem çnkü kabul etmiyo artık ben napıyım
|
|
#2 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 5,307
![]() |
ve aleykum selam Ahmet kardesim
senin adina uzuldum, anneni uzmene uzuldum-ama annen sinirle o uzuntuyle o kelimeyi kullanmistir, senin eline diken batsa annenin yuregi sizlar annemden özür dileyemem çnkü kabul etmiyo diye yazmissin ôzur diledinmi? KABUL ETMEDIMI;; BIR DAHA ÖZUR DILE YINE ÖZUR DILE YINE ÖZUR DILE elllerinden ôp ayaklarindan ôp ama annennin gônlûnu al hemde bu gece sabahi bekleme cunku sabahin olup olmayacagindan hiç birimizin garantisi yok.. sevgiler ertelenmez, hele anne gônlû hiç bekletilmez hemen git annenin gônlûnu al-
|
|
#3 |
|
Aileden
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 111
![]() |
Ayağına diken batmış gibi Ahhh...! de.
Bak; Ciğeri yanıpta, YAVRUMMM !.. demiyor mu? Sabırlı ol. Pişman olduğunu gerçekten anlasın. Bu iş tamamdır. Ondan sonrada annene şu duayı öğret. Ya Rabbi... Evlatlarımızın bahtları gündüzler gibi ak. İmanları pınarlar gibi duru. İlm ve hilm başlarına taç. Haya ve edep ömürlerine ilaç olsun.
|
#4 |
|
Moderator
Giriş tarihi: May 2008 Konum: bursa Mesajlar: 471
![]() |
Ana yüreği ciğerparesinin üzülmesine dayanamaz. Mutlaka seni afvedecektir. sen yaptığın hatanın pişmanlığını haklı olarak yaşayacaksın belki ama ne yapılan hata ne de çekilen üzüntü insanı bahsettiğin şekilde değersiz kılmaz.
zaten anne'ye karşı sorumluklarla ilgili okuduğun şeyler kendini rahatsız hissetmendeki bir etken, boşuna değil bence. Ve NAMAZ nasılda kulağından çekiyor görüyor musun ![]() namaz kılıyorsun, anneni üzemezsin namaz kılıyorsun, sahtekar olamazsın namaz kılıyorsun, hırsızlık yapamazsın gibi gibi (: dünden beri sanırım gönlünü almışsındır. eğer hala alamadıysan bir çok yol var. mesela bir demlik çay demleyip kendi ellerinle ikram edebilirsin, tepsinin yanınada bir çiçek koyarsın (: ellerinden de öptün mü inşaAllah birşey kalmaz. başka bir şeyde; sevdiği bir insanla (mesela kardeşimle) haber gönderirdim. Mustafa bir rüya görmüş anne, cehenneme düşmüş yanıyormuş hep anne anne diye ağlıyormuş. sabah kalktığında çok kormuş şekilde kalktı. çok üzülüyor anne gel evladını afvet. dedirttirdim (her ne kadar yalan gibi görünsede doğrudur bu, eğer helallik almadan ölürse evlat Allah rızasını kazanırmıyım diye hiç düşünmesin ve bildiğim kadarıyla anne rızasının sorumluluğu, Allah'a isyan edenlerden olmasını istediği zaman kalkar) veya yalan diye düşünürsen o zaman yine başkasıyla olduğu gibi söyleyip afvetmesi için aracı koyabilirsin.ve ben gönlünü nasıl alabileceğini yazsamda aslında sen gönlünü almak için uğraşma. Anne gönlünü asla kırmamak için yaşa. asla birdaha sesini yükseltme. pişmanlığını bir an olsun aklından çıkarma. yine de kendini kahretme (: Şükürler olsun, Allah uzun ömürler versin ki Anneniz hayatta ve onun merhametini inşaAllah birdaha tadacaksın. Yüce Rabbimiz Allah (c.c.) Pişmanlık duyan kullarını ve günahtan ve haramdan uzak duran müminleri de afvedecektir inşaAllah. Değil mi ki Ana merhameti Allah'ın rahmetinin iğne ucu mislinde. Mevla cümle müslümanları afvetsin.
İşte bütün meselem, her meselenın başı, Ben bir genç arıyorum, gençlikle köprübaşı! Tırnağı en yırtıcı hayvanın pencesinden, Daha keskin eliyle, başını ensesinden, Ayırıp o genç adam, uzansa yatağına; Yerleştirse başını, iki diz kapağına; Soruverse: Ben neyim ve bu hal neyin nesi? Yetiş, yetiş, hey sonsuz varlık muhasebesi! |
|
|
|
#5 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2008 Konum: dünya Mesajlar: 4,132
![]() |
AHMET inşallah anneciğin affeder seni
Ey Meryem!.. Ey İffetin Biricik Sembolü Nadide Çiçek..!! Ben Senin Rabbe Yakınlığını sevdim.... Var olsa da etrafında insanlar, "SENİ ANLIYORUM" diyen kimin var? Sussa da gözlerin, kalbin kan ağlar, içinin içini bilen bir tek RABBİM var.. Sürekli değilmiş zalimin zulmü, gece biter, gelirmiş günün gündüzü, zor olsa da geçirmek bu çetin güzü, baharı vadeden bir tek RABBİM var..
|
|
|
|
#6 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2009 Mesajlar: 1,000
![]() |
Kumdan höllük eleyen
Hoş ninniler söyleyen Yavrusunu beleyen Anne hakkı ödenmez Kanı ile kan veren Canı ile can veren Şevkatiy’le yücelen Anne hakkı ödenmez Evinin güç direği Sevgi dolu yüreği Ölçülemez değeri Anne hakkı ödenmez O canıyla emektar Her şeyiyle fedakâr Dünyada en cefakâr Anne hakkı ödenmez Ana gibi yar olmaz Gece gündüz uyumaz Gayri eşi bulunmaz Anne hakkı ödenmez Anneye of bile denmez |
|
|
|
#7 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 903
![]() |
we aleykumusselam ahmet kardesım,,RABBIM yar ve yardımcın olsun,hiç bi ewlat annesını babasını ve etrafındakı kısılerı ısteyerek kesınlıkle kırmaz,,o an nasıl bı hal almıssındırkı anıden dokuluvermıstır bazı seyler,bu durum annen ıcınde gecerlı...uzulmenı gerektıren bı durum yok ,bunun telafısı ıse oturup annenle konusmandır,benı affet yada özur dılerım gıbı seylerle degıl,,o halı nasıl aldıgını ve annenın nasıl o sozlerı soyledıgının istışaresını yapın,unutmyınkı her an ölüm kapımızda ve bunalr hayatın cılvelerı,,konustukca duzeltılmıcek hıc bı durum yoktur,yeterkı ımanını kaybetme,,namaz durumundan bahsetmıssın eger hala baslamadıysan hemen tevbe et ve basla derım,,,namaz basımızın tacıdır,efendımızın gözunun nurudur,,,dua et bol bol.emın ol rabbım hep yanında,en azından annenı kırdıgının farkında olman bıle senın ıcın bır nımettır,sendekı derdı nımet sayanlar war,üzme kendını hersey yoluna gırer ve bı bakarsınkı hersey daha ıyı olur..RABBIM yardımcın bızlerde duacınız ınsaallah,,EN GUZELINE EMANETSIN KARDESM
|
|
#8 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Nov 2008 Mesajlar: 3,047
![]() |
Güneşin alası çok / Her evin çilesi çok
Anneler çeker yükü / Kimsenin bilesi yok Gelin çiçek derelim / Yollarına serelim Sevgi dolu türkülerle annemize verelim. Evine bakar anne / çocuğa bakar anne Gece gündüz çalışır / Yarını yapar anne Gelin çiçek derelim / Yollarına serelim Sevgi dolu türkülerle annemize verelim. Anamız başımızda / Her öğün aşımızda Annenin emeği var / Her iyi işimizde Gelin çiçek derelim / Yollarına serelim Sevgi dolu türkülerle annemize verelim. Hemen şimdi, yarını ya da bir saat sonrasını beklemeden bir şekilde ulaşın annenize ve onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin. o mübarek ellerinden öpün. Emin olun gözlerinde yaş, yüzünde tebessüm oluşacaktır. ![]() ![]()
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 3,182
![]() |
Allahım!
Senin rahmet ağacının en latîf, en şerif, en mükemmel ve en güzel meyvesi olan, âlemlere rahmet olarak ve Senin rahmet ağacının âhiret yurdu üzerine sarkan en süslü, en güzel, en parlak ve en yüce meyvelerine, yani Cennete ulaşmamıza vesîle olarak gönderdiğin zâta salât ve selâm eyle. Allahım! Seçtiğin Peygamberinin hürmetine,bizleri af et, bizi,anne ve babamızı Cehennem ateşinden koru. Bizi, anne ve babamızı iyilerle beraber Cennete koy. Duâmızı kabul buyur. amin... imandan sonra birinci vazifemiz ana-babanın kalbini kırmamaktır
Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet Altın devrini yaşıyor… Diller, sayfalar, satırlar (Ebu Leheb öldü) diyorlar: Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor! [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] nesli01 tarafından (07.11.09 Saat 15:44) değiştirildi. |
|
|
|
#10 |
|
Sadık
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 361
![]() |
Evvela burda böyle bir konu açıp ne yapacağın hususunda yardım dilemen büyük bir erdemlik..
Ki anne baba hakkının ehemmiyetini kavramışsın kardeşim.. Olur böyle münazaralar..Ama münazaradan sonrada kırık kalbi hemen tamir etmek gerekir..gönlünü almak gerekir..Bunun başaracağına da inanıyorum..Annenin zaten içten gelerek böyle şey diyeceğine kani olamıyorum.. Yalnız şunu unutma, seni kötülüklerden alıkoyacak olan zaten namazdır.. İlk önce dogrudurust olayımda sonra namz kılarım diye aklına öyle bir fİkİr gelmesin kesinlikle.. ZAten dörtdörtlük değiliz .. Namaz bizi o kötü hasletlerden alıkoyacak inş. selam ile.. esirgenmiş düşler tarafından (08.11.09 Saat 10:43) değiştirildi. |
|
![]() |