|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
|
#1 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2008 Konum: ne önemi var Mesajlar: 1,533
![]() |
Peygamber Efendimiz SallALLAHu Aleyhi ve Sellem tıpkı kuşlar gibi
ALLAH'a güvenip dayanmamızı tavsiye ediyor. Onların her ALLAH'ın günü, tam bir teslimiyet içinde yuvalarından ayrıldığını, rızıklarını bulamama korkusuna kapılmadığını, günün sonunda, karınlarını doyurmuş olarak yuvalarına döndüğünü hatırlatmaktadır. Biz de Mevlâmıza tevekkül etmeye daha evimizden çıkarken başlamalıyız, ve Sevgili Efendimiz gibi: "Bismillâh, tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" demeliyiz (Ebû Dâvûd, Edeb 103; Tirmizî, Daavât 34). Bu duanın mânası da pek güzeldir: "ALLAH'ın adıyla evimden çıkıyorum. ALLAH'a dayanıp tevekkül ettim. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak ALLAH'ın yardımıyla kazanılabilir." ALLAH bana yeter Hz. İbrâhim'i ateşe attıkları zaman, duaların en güzeliyle Rabbine tevekkül etmiş, "Hasbünellah ve ni'me'l-vekîl" demişti. ALLAH bana yeter; O, ne güzel vekildir." Aynı duayı Peygamber Efendimiz de yaptı. Uhud yenilgisinden sonraydı. "Düşman tekrar saldırmaya hazırlanıyor" dediklerinde, "HasbunALLAH ve ni'me'l-vekîl" buyurdu (Buhârî, Tefsir 3/13).
|
#2 |
|
Moderator
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 727
![]() |
"Bismillâh,
tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" ------------------------------ "HasbunALLAH ve ni'me'l-vekîl" çok güzel dualar bizde dilimizden düşürmeyelim inşaAllah... beyza kardeşim...
|
#3 | |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Konum: Adana Mesajlar: 4,673
![]() |
Alıntı:
![]()
|
|
#4 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 3,185
![]() |
"Bismillâh,
tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" ------------------------------ "HasbunALLAH ve ni'me'l-vekîl" ![]() ![]()
Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet Altın devrini yaşıyor… Diller, sayfalar, satırlar (Ebu Leheb öldü) diyorlar: Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor! [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#5 |
|
Sadık
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 324
![]() |
O kadar güzel dualar ki...bize kalan sadece kalbinin derinliklerinden gelen bir lisan ile söylemek...Allah Razı olsun Paylaştığınız için
|
|
|
|
#6 |
|
Fedakar
![]() |
Bismillâh,
tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" ------------------------------ "HasbunALLAH ve ni'me'l-vekîl"
|
#7 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Jan 2009 Konum: Adana Mesajlar: 1,636
![]() |
Bismillâh,
tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" ------------------------------ "HasbunALLAH ve ni'me'l-vekîl" allah razı olsun
1)nefsini tanıyan rabbini tanır rabbini tanıyan nefsine terbiye verir. 2)insan bir damlacık sudan yaratılmıştır annne karnına sığsalarda bu dünyaya sığmazlar. [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#8 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 3,185
![]() |
Bismillâh,
tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh"
Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet Altın devrini yaşıyor… Diller, sayfalar, satırlar (Ebu Leheb öldü) diyorlar: Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor! [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#9 |
|
Fedakar
![]() |
Bismillâh,
tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh"
|
#10 |