|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
|
#1 |
|
Moderator
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 726
![]() |
TÖVBE İSTİĞFAR HAKKINDA
İstiğfar etmek, (estağfirullah) demektir. Tevbe, haram işledikten sonra, pişman olup, ALLAHü teâlâdan korkmak, bir daha yapmamaya azmetmek, karar vermektir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Tevbe, günahtan sonra o günahı bir daha yapmamaktır.) [İ.Ahmed] Günahtan hemen sonra tevbe etmek farzdır. Tevbeyi geciktirmek de büyük günahtır. Bunun için de, ayrıca tevbe etmek gerekir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (ALLAH’a tevbe edin!) [Nur 31] (ALLAHü teâlâ, tevbe edenleri sever.) [Bekara 222] (ALLAH’a tevbe-i nasuh yapınız!) [Tahrim 8] Nasuh kelimesine 23 mana verilmistir. Bunlardan en meshuru günahlara pisman olup, istiGfar etmek ve bir daha islememeye karar vermektir. Nasuh tevbesinin ne olduGunu soran zata Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Tevbe-i nasuh, günahkârin islediGi günahtan pisman olmasi, Allah’tan maGfiret dilemesi, bir daha böyle bir günah islememesi demektir.) [Beyheki] istiGfarin fazileti çok fazladir. Kur'an-i kerimde mealen buyuruluyor ki: (istiGfar okuyun, imdadiniza yetisirim.) [Hud 52] Pisman olan affedilir Hadis-i seriflerde de buyuruldu ki: (Allahü teâlâ, günah isleyip pisman olani, istiGfar etmeden önce affeder.) [Taberani] (Küçük günahlarda israr edilirse küçük kalmaz. Büyük günahlara istiGfar edilirse büyük kalmaz.) [Deylemi] (istiGfar eden, günde 70 defa ayni günahi islese israr etmis sayilmaz.) [Tirmizi] (Günde 70 defa istiGfar edenin, 700 günahi affolur.) [Beyheki] (istiGfara devam edeni, Allahü teâlâ, dertlerden, sikintilardan kurtarir. UmmadiGi yerden riziklandirir.) [Nesai] (Bir mümin günah isleyince, melek üç saat bekler, eGer o kimse istiGfar ederse, o günahi yazmaz.) [Hakim] (Günahiniz çok olup göklere kadar ulassa, pisman olunca, Allahü teâlâ, tevbenizi kabul eder.) [ibni Mace] (Günahlar kalbi paslandirir, karartir. Kalblerin cilasi ise istiGfardir.) [Beyheki] (Derdinizi ve devasini bildireyim. Derdiniz, günahlar, devasi da istiGfardir.) [Hakim] (Bir günahkâr, istiGfar eder, sonra bu günahi tekrar yapar, sonra istiGfar eder. Üçüncüde yine yapar, yine tevbe ve istiGfar ederse, dördüncü defa yapinca, büyük günah yazilir.) [Deylemi] (Tevbe eden günah islememis gibi olur.) [i.Mace] (Günaha devam edip, dili ile istiGfar eden, rabbi ile alay etmis sayilir.) [Beyheki] (Herkes günah isler. Fakat günahkârlarin en iyisi tevbe edendir.) [Hakim] (Günahina pisman olup abdest alip, namaz kilani ve günahi için istiGfar edeni, Allahü teâlâ affeder.) [Nesai] (Kiyamette, amel defterinde çok istiGfar bulunana müjdeler olsun!) [Beyheki] Tevbe edebilmek, Hak teâlânin büyük nimetlerinden biridir. Günah isleme korkusu ile tevbeyi asla geciktirmemelidir! Çünkü, hadis-i serifte (Sonra yaparim diyenler helak oldu) buyuruldu. Yani tevbeyi ve diGer iyi isleri geciktirenler, bu günün isini yarina birakanlar, aldandi, ziyan etti. (i.Gazali) Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Her namazdan sonra yetmiş istiğfar okuyanın, işlediği günahlar affolur ve Cennetteki köşklerini görmeden dünyadan gitmez.) [Deylemi] [Yani ölürken Cennetteki köşklerini görür.] (Her namazdan sonra, üç kere, “Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh” okuyanın, bütün günahları affolur.) [İbni Sünni] tevbe istiğfara davet.... Haydin bizlerde her güne tevbe istiğfar ederek başlayalım inşaAllah..... ![]() “Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh” ![]()
|
#2 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Nov 2008 Mesajlar: 3,047
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() “Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh” |
|
|
|
#3 |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 6,158
![]() |
“Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh” ![]()
|
#4 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 3,182
![]() |
“Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh” ![]() ![]()
Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet Altın devrini yaşıyor… Diller, sayfalar, satırlar (Ebu Leheb öldü) diyorlar: Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed; Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor! [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#5 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Nov 2008 Mesajlar: 3,047
![]() |
“Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh”
|
|
|
|
#6 |
|
Genel Yönetici
Giriş tarihi: May 2008 Konum: Adana Mesajlar: 4,701
![]() |
“Estağfirullah elazim ellezi la
ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh”
|
#7 |
|
Moderator
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 726
![]() |
استغفر الله استغفر الله استغفر الله العظيم الكريم اللذي لا الاه الاهو الحي القيوم واتوب اِليْهِ توبة عبد طالم لنفسه لا يملك لنفسه موتا ولا حياة و لا نشوراوَاَسْاَلُهُ لتََّوْبَةَ وَلْمَغْفِرَةَ وَلْهِداَيَةَلَناَ اِنَّهُ هُوَ لتَّوّاَبٌ رَحِيمُ
"Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm." "Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır." ![]()
|
#8 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Oct 2008 Mesajlar: 903
![]() |
“Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh”
|
|
#9 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Aug 2008 Konum: nedir loo location? Mesajlar: 1,782
![]() |
Estağfirullah elazim ellezi la
ilahe illa huv el hayyel-kayyume ve etubü ileyh”
|
#10 |
|