|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
|
#1 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Jul 2008 Mesajlar: 1,971
![]() |
Himmet gelir, gayret görmezse gider!
Gayret ise hasbi hizmettir! Yani Resûlullah (sav) Efendimizin adına, hesabına ve şerefine yapılan hizmettir! Dolayısı ile kibir, hased, nifak kıskançlık gibi kalb hastalıklarının karışmaması gerekir! Zaten Allah Rızası için yapılan işlerde kul beğense ne beğenmez ise ne (!) Eğer Cenâb-ı Hakk'ın rızasını kazanmışsak, “benim sevdiğimi herkes sever” buyruğu tecelli eder! Düşmanı bile sever. Bazı haller vardır 28 harf bir araya gelse o hali anlatmaya yetmez. Bal gibidir sadece tadılır, gül gibidir sadece koklanır ama anlatılamaz! İnsan su içer çok lezzetli imiş der ama suyun tadını târif edemez! Bilen söylemez, söyleyen de zâten bilmiyordur. Yapılan ibadetler, hizmetler olsun sadece tek bir şey için yapılmalıdır, "ALLAH RIZASI" için! Bazı lakırdılar işitiriz : “Efendim Allah'ın bizim ibadetimize mi ihtiyacı var?" Evet, doğrudur ama kısmen! Bu bir Emrullahtır. "Allah ve melekleri nebisi’ne salât ediyorlar ey iman edenler siz de salât edin!" Resûlullah (sav)’in bizim salâtımıza mı ihtiyacı var, biz kimiz ki? Bunların böyle olmasının birçok hikmeti vardır ancak biz hiç bir ibadeti şöyle yaparsak şöyle olur, böyle yaparsak böyle olur şeklinde yapmıyoruz! Allah (cc) buyurdu, Resûlullah (sav) duyurdu; biz de teslim olduk, tabi’ olduk, iman ettik, itaat ettik! Yoksa hikmetlerini saymaya kelime yetmez! Her şeyin görünen ve görünmeyen yüzleri vardır, insan bu akl-ı idrak ile ALLAH'ı anlayamaz sadece hisseder, sezer! Zira Allah Allah ile bilinebilir. O yüzden demiş ki mübarek : “İnançlarınızı ispata kalkmayın! İspat, varlığından şüphe edilen meçhullerin aranma yoludur!” Her şey mantık ile halledilmez ama mantıksız da halledilmez! Himmet geldi; sadakat dedi, samimiyet dedi, sabır dedi vazife bilip de yaparsan belki oğlum sonra SELÂMETE erişirsin! İNŞÂALLAH mürid: himmet hocam demiş.. mürşid: hizmet evlâdım hizmet demiş.. halka hizmet Hakka hizmettir dustürü.. bir veliye birisi ben Allahı (cc) yüz delille ispat ettim deyince..veli cevap vermiş: demek o kadar şüphen vardı.. "Zuhuru perde olmuştur zuhura Gözü olan delil ister mi nura?" “Varlığın bilme ne hacet, kürre-i âlem ile, Yeter isbatına halk ettiğin bir zerre bile.” alıntı...
|
#2 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Nov 2008 Mesajlar: 3,052
![]() |
Himmet geldi; sadakat dedi, samimiyet dedi, sabır dedi vazife bilip de yaparsan belki oğlum sonra SELÂMETE erişirsin!
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#3 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2009 Mesajlar: 1,001
![]() |
Allah razı olsun
|
|
|
|
#4 |
|
Sadık
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 324
![]() |
Allah (cc) buyurdu, Resûlullah (sav) duyurdu; biz de teslim olduk, tabi’ olduk, iman ettik, itaat ettik!
bu itaati gösterenlerden olmak duasıyla..
|
#5 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 2,445
![]() |
Allahu veliyyullezine amneu??
allah iman edenlerin velisidir Allaha itaat edene her şey........ itaat eder rabbi sana itaat edenlerden eyle bu duamı seyyıdım habibin muhammed ve ehlı beytı hurmetine kabul eyle vesilemiz o ve ondan tureyenlerdir