|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
| Güncel Haberler Türkiye ve Dünyadan güncel olaylar, gazete başlıkları ve haberleri... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 5,307
![]() |
Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, İsrail aleyhine slogan atarak Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçti. Protestocular, Taksim Meydanı'nda miting yapacak.
[üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] İsrail'in Gazze'ye insanı yardım götüren Mavi Marmara isimli Türk gemisine yönelik saldırıların ardından İsrail Başkonsolosluğu önündeki protestolar aralıksız sabaha kadar sürdü. 10 kişinin hayatını kaybettiği öne sürülen saldırıları protesto etmek isteyen binlerce kişi konsolosluk önüne akın etti. Burada İsrail aleyhine sloganlar atarak saldırıları kınayan gruplar, gemidekiler için el açıp dua etti. Kuran-ı Kerim okudu. Grup öğle saatlerinde Taksim Meydanı'nda yapılacak mitinge katılmak üzere konsolosluk önünden harekete geçti. Konsolosluk önünden ayrılmadan önce İsrail bayrakları yakıldı. Grup Büyükdere Caddesi üzerinden Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, yol boyunca uzun kuyruklar oluşturdu. Grubun yürüyüşe geçmesiyle trafik, polis ekipleri tarafından durduruldu. Yürüyüşünü sürdüren kalabalık Zincirlikuyu Mezarlığı önünden Taksim istikametine yürüyüşünü sürdürüyor. Grup, 'Kahrolsun İsrail', 'Filistin'e selam direnişe devam', 'Gemilere selam direnişe devam', 'Mehmetçik İsrail'e' sloganları eşliğinde yeni katılımlarla yürümeye devam ediyor. İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANAN GRUP TAKSİM'E DOĞRU YÜRÜYÜŞE GEÇTİ İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. 4. Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu binası önünde gece saatlerinden itibaren toplanan grup, daha sonra Taksim'de basın açıklaması yapmak üzere yürüyüşe geçti. Büyükdere Caddesi'ni kullanan grup, buradan Gayrettepe ve Mecidiyeköy üzerinden Halaskargazi Caddesi'ni izleyerek Taksim'e ulaşacak. ''Siyonist elçilik kapatılsın'' pankartı arkasında yürüyen grup ''Kahrolsun İsrail'', ''Türkiye uyuma, gemilerine sahip çık'', ''Yaşasın küresel intifada'', ''Dişe diş, kana kan, intikam intikam'' şeklinde slogan atarak yürümeye devam ediyor. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail'i protesto amaçlı bazı dövizler taşıyan grubun yürüyüşleri sırasında, Büyükdere Caddesi'nin 4. Levent-Mecidiyeköy istikameti trafiğe kapatıldı. Trafik polisleri caddeye çıkan ara sokaklardan araç geçişlerine de izin vermiyor. Bu arada yürüyüş boyunca Mecidiyeköy-4 Levent istikametinde seyir halinde olan otomobiller klakson çalarak yürüyen gruba destek verdi. Muş'tan yardım gemilerine dualarla destek İsrail askerleri tarafından yardım gemilerine yapılan saldırıları kınamak için bir araya gelen Muşlu vatandaşlar, yapılan ortak dualara amin diyerek, tepkilerini dile getirdi. İsrail askeri birliklerinin yardım gemilerine düzenlemiş olduğu saldırılar tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da kınandı. İHH Gönüllüleri, Eğitim-Bir-Sen, Hasköy-Der ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından ortaklaşa yapılan basın açıklamasında İsrail aleyhine sloganlar atılarak, yapılan saldırının, uluslararası hukuk ayaklar altına alınarak gerçekleştirildiği hatırlatıldı. İHH gönüllüleri adına açıklama yapan Şerafettin Yener, "Vahşi yüzünü bu kez insani yardım için dünyanın çeşitli yerlerinden harekete geçen insanlara gösteren işgalci İsrail, bu sabaha karşı Gazze filosuna saldırmıştır. Bu sabah erken saatlerde 600'ye yakın Filistin gönüllüsüyle birlikte Filistin'e yardım taşıyan gemilerimize İsrail askerleri çıkarma yapmış ve bir çok kardeşimiz şehit edilmiştir. Menfur saldırılarda 30'un üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştır. İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Filistin'i ve Filistin sevdalılarını savunmakla yükümlüdürler. İHH Gönüllüleri olarak yapılan saldırıyı kınıyoruz. Tepkimizi dile getiriyoruz." dedi. İsrail saldırıları Mersin'de de protesto edildi. İsrail'in, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırması Mersin'de de protesto edildi. Memur-Sen ve Gönüllü Kuruluşlar Birliği üyeleri bir araya gelerek saldırıyı sert bir şekilde tepki gösterdi. Kadınlarda ellerindeki kanlı bebekle olayı protesto etti. Memur -Sen Mersin Şubesi üyeleri ile Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği Üyeleri Hastane Caddesi'ndeki Merin İş Merkezi önünde bir araya geldi. Filistin Bayrakları açan kalabalık çeşitli pankartlar ve sloganlar atarak İsrail'e tepki gösterdi.Memur-Sen Mersin İl Başkanı Ertuğrul Yıldız, gemilere yapılan saldırıların tüm insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti. Başta Türk Milleti olmak üzere bütün insanlığın bu vahşete seyirci kalmayarak gerekli tepkiyi göstereceğini ifade eden Yıldız, İsrail'in gemilere saldırarak uluslararası hukuku çiğnediğini kaydetti. Saldırıyı gerçekleştiren ve emri verenlerin uluslararası mahkemede yargılanması gerektiğini anlatan Yıldız, Hükümetten ise İsrail ile olan her türlü ilişkinin kesmesini istedi. Mersin Gönüllü Kuruluşlar Birliği Başkanı Ömer Erdoğdu ise İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlediğini söyledi. Slogan atan vatandaşları açıklama sonrası olaysız bir şekilde dağıldı. Sakarya'da binlerce kişi İsrail'i protesto etti Sakarya'da binlerce kişi, İsrail'in Filistin'e yardım taşıyan gemilere saldırıda bulunmasını protesto ediyor. İHH Sakarya Şubesi tarafından, yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen protesto yürüyüşü düzenleniyor. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüyen göstericilerin, "Filistin konvoy şehitlerinin kanı yerde kalmayacak", "Hepimiz Filistinliyiz direneceğiz", "atil İsrail, kanserden daha beter" yazılı pankart taşıdığı görüldü. Tekbir getiren grup, "Kahrolsun İsrail, Mehmetçik Gazze'ye, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atarak Şark Caddesi'nden kent meydanına doğru yürüyüşe geçti. Batman'da binlerce kişi İsrail'e lanet yağdırdı Filistin'e insani yardım götüren gemilere İsrail askerlerinin operasyon düzenlemesi Batman'da tepkiyle karşılandı. Sokaklara dökülen binlerce kişi İsrail'i lanetledi. İsrail'in, Filistin'e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenlemesi Batman'da tepkiyle karşılandı. Operasyon sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu şeklinde haberlerin gelmesi tansiyonu daha da artırdı. Batman Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan binlerce kişi, basın açıklaması yaptı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden değişik sivil toplum kuruluşu temsilcileri İsrail'i lanetleyerek, yıllardan beri Filistin halkına zulmeden İsrail'in insanı yardıma bile tahammül edemediğini ifade etti. 'Siyonist vahşete son', 'rotamız Filistin yükümüz özgürlük', 'Yaşasın küresel intifada' yazılı pankartlar taşıyıp, 'İsrail Filistin'den ellerini çek', 'Katil İsrail', 'Gemilere selam direnişe devam', 'Mehmetçik Gazze'ye' sloganları atan kalabalık, daha sonra Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yürüdü. Burada Filistin halkı, Müslümanlar için okunan duadan sonra kalabalık grup dağıldı. Yürüyüş güzergahı boyunca polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.
|
|
#2 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Jan 2009 Konum: Adana Mesajlar: 1,660
![]() |
allah razı olsun ferhat abi...
operasyon olabilir!!!
1)nefsini tanıyan rabbini tanır rabbini tanıyan nefsine terbiye verir. 2)insan bir damlacık sudan yaratılmıştır annne karnına sığsalarda bu dünyaya sığmazlar. [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#3 |
|
Sadık
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 361
![]() |
Büyümeli...!
Bu kadar sesszilik yeter yeter! Yalnız arap yönetimini uykularından rahatsız edecek kadar önemli değil sanki ! Sabır Ya Rab! |
|
![]() |