|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
|
#21 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: May 2008 Mesajlar: 2,440
![]() |
rana nerelerdesin sen nasıloldun r abbim şifa ile rızıklandırıyordur inşaallah ruhunu ve bedenini teşekkür ediyorum ![]()
#22 | |
|
Fedakar
![]() |
Alıntı:
tüm birdamlaya gelsin GURUP DERGAH (FULLL ALBUM) [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] ![]() 1- Grup Dergah – Ey Dide 2- Grup Dergah – Ey Kaftu Umre Aleyh 3- Grup Dergah – Gun Bagda De 4- Grup Dergah – Himit Vel Akul 5- Grup Dergah – Kiyamet Gununde 6- Grup Dergah – Mekkenin Dagları 7- Grup Dergah – Ne Gam & Gonul Yukseklerde Gezer 8- Grup Dergah – Taleal Bedru 9- Grup Dergah – Veysel Karani 10-Grup Dergah – Yar Muhammed [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...]
|
#23 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 5,307
![]() |
masallah ya;muabbetiniz bol olsun
ortam sicak,ortam buram buramsevgi dostluk kokuyor.. sanki eyvah ve cevrucefakar kirk yildir tanisik.. benim bildigim eyvah hiç beklenmedik anda karsina çikar.. nargile hostur,ilahiler hostur,ikramlar hostur,konuk hos agirlayanlar hostur.. çostur mevlam çostur...
|
#24 | |
|
Fedakar
![]() |
Alıntı:
|
#25 |
|
Fedakar
![]() |
6- İnsan doğasında en güçlü duygu sizce hangisidir?
insaninet ve kemik yıgınından ibaret olmadıgı bunun yanında kalp ruh sır vb. birtakım unsurların var oldugu su goturmez bir gercektir haydarır kerrara sorarlar ya Ali akıl insanın neresindedir? babı ilm der ''akıl insanın kalbindedir'' kalp her nakadarda ayrı bir organ olsada kalbinin içindeki kan kalp vasıtasıyla butun benliğimizde dolanır ve bu kalbin içinde henuz ismini katamadıgımz belkide tadamadıgımız 2000 den fazla duygunun oldugundan bahsedilir ben hernekadar bu 2000kusur duyguyu tamamını bilmesemde yakınım vardırkı bu duygular içerisinde en kuvvetlileri insana galip olanı MUHABBET ve MARİFETTİR peki kıme muhabbet ve marifet elbetteki gercek sahıbine hatırlarsınız ibrahim (selat ve selam ona olsun )marifetini araştırırken muhabbetini kazandı la uhıbbul afilin derken onun nurunun batıp sonenlerden degılde yerlerin ve goklerın nuru allah tır a şahit oldu muhyıddın hiç ender hiçim derken hiçliğini haykırırken onun nurunun karşısında butun nurların sönuk kalacagını haykırıyordu mansu ben ben derken butun evrenı kuşatan bir nura intisap ettiğini butun evreni kuşatan bir nura ayınedarlık yaptıgını haykırıyordu ..... ama anlayamadılar o kutluların maşuklarına olan muhabbetlerini dogaldır anlayamamaları adamlar tam bir kutuk hahayır kutukte olamassınız kutuk en azından mahbubunun ayrılışına dayanamayıp deve gıbı boguruyordu ama siz ey kemik yıgınları her neyse dogaldır anlayamamaları çünki kalpsızler anlayamazlar kardeşler onların bu gibi hallerini inkar etmeleri basıtlılıklerınden kaynaklanır mazur gormemiz lazım çünki bir kimsede bir şeyin eseri olmassa ona inanması guç olur gozleri gormeyen birinin tabiatın guzelliklerinden alınana hazzı inkar etmeleri şaşılacak bir durum degıldır ama beni asıl sınır eden hatta dellendıren konu adamların dını kendi tekelleri altına almaları ve KANUN NAMINA KANUNSUZLUK YAPMALARI rabbim MARIFETULLAH VE MUHABBETULLAHİ TUM MUSLUMAN KARDEŞLERE NASIP EYLESIN
#26 |
|
Fedakar
![]() |
7- Geleceğe yönelik hayalleriniz ve planlarınız nelerdir?
rabbena atına fıddunyeı hasenetev ve fil axireti haseneteh dunyevi uxrevi planlarımız vardır elbet bu duayı hem uxrevi hemde dunyevi için ederim yalnız her an kavli dua edip fili dua etmemek biraz abes kacar sebeblere muracat etmek lazım ama musebibul esbabı unutmamak lazım adamın biri kabeyı tavaf ederken gogsunu dayar kabeye ve yarab ben sana tevekkul ettım ben sana teslım oldum der yanındakı arkadaşı erkeksen sozunde samımıysen heybendeki hurma ve suyu dok der ve yapıştırır sozlerını şamar gıbı yuzune allaha tevekkul ettım teslım oldum dersın ama akşam azıgı için hurma ve su bulundurursun bu nasıl teslım ve tevekkul RABBIM CUMLEMIZE TESLIMIYETI VE TEVVEKKULU TAM ANLAMIYLA YAPMAYI NASIP ETSİN hamdolsun şu an başımızda çabanımız var yarın bırgun çobanlık yane kendı surumuzun çobanı oldugumuzda elim altında bulunanlara ayırdıgım vaktın dışında 4 5 satımın olmasını dilerim RABBBENA ATINA FIDDUNYEİ HASENETEN VEFİL AXİRETİ HASENETEN VEQİYNA AZABENNAR
#27 |
|
Fedakar
![]() |
8- Sizce ne olmazsa olmaz?
İMANsız insan olmamalı insanı adam eden İMAN olmalı hatta sultan eden de İMAN olmalı peki nedir İMAN bazen elektronık bir aletin enerji gücüne baglanan kablosu bazen kömur ruhlularla elmas ruhluların ayırıştırıcısı bazen bazen bazen ..... örnekleri çogaltmak mmkün rabbim imanı kamil ve salih amel ihsan eylesin
#28 |
|
Moderator
Giriş tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 5,307
![]() |
ilgiyle okuyorum kardesim;kitap gibisin masallah;
![]()
|
#29 |
|
Fedakar
![]() |
9- Bilgisayar ve internet insanları sizce asosyalleştiriyormu?
adamın biri her turlu haltı işledikten sonra ya rabbi şeytana uydum gunah işledim der ve affını rıca eder bu olay sıkça işlenir ve olayın faili hep şeytan olur ve şeytana lanat edilir şeytan en sonunda dayanamaz ya rab herturlu kabahatı işliyoı sonrada bana atıyro sıcu işte bu fıkra gıbi gel herturlu çirkinliği yap sonrada bilgisayar kotudur de olurmu hiç biklgisayarı ve netı yaratıcısı namına kullan bakayım bir zararını gorup insanlardan insanlıktan soyutlanıyonmu tersıne daha guzelliklere şahıt oluyorsun Zamanınızın ne kadarını bilgisayar başında geçiriyorsunuz? benim kendime ait bilgısayarım yok ebeveyn baya bir zıt tepki veriyor (anne babayın lugatınde internet eşitir İNTERbilmemNEYHANE )SADECE SEN GUL AÇILIMINI SEN BILIYORSUN onlarda haklı kardeşim çünki birçok suı ıhtımalata şahıt olmuşlar dedikten sonra ayagını yorganına gore uzat kadar vakıt gecırıyorum
#30 |
|
Fedakar
![]() |
10- Forumumuzdaki nickinizin anlamı nedir?
CEVRUCEFAKAR NEDİR? cevr_u_cefa_kar CEVİR = cefa eziyet sıkıntı CEFA =cevre muptela cevirr azap sıkıntı cevrın katmerlisi KAR =(Kelimeye bir ek olup, isimleri sıfat yapar) Eden, edici, yapan mânâlarına gelir ve li, lı, cı, ci gibi eklerin de karşılığıdır. İtaat-kâr, , isyan-kâr,cefakar , kanaatkâr...gibi. CEVRUCEFAKAR= CEVR VE CEFA ÇEKEN Neden bu nicki kullanıyorsunuz? YUSUF CAN ı bilirsiniz çok çok uzun yıllar önceleri bir album çıkartmıştı şöyle bir ezgısı vardı hatırladıgım kadarıyla yusufları zındanlara koydular HAK deyınce hakkı ası saydıular MANSUR gibi bir ademe kıydılar SADIK ları sallandıran dar aglar bu dunyada cevru cefa çok imiş anladım ki hiç bir safa yok imiş meger alem bir virane bag imiş bebek aglar çocuk aglar pir aglar yetmezmi cevrucefakar bir peygamberin ümmetiyiz bakın siyerlere bakın ariflerin hayatlarına hepsi cevrucefakar deguılmi rabbim O cevrucefakarlardan olup zevkusefayı ahırette hakkedenlerden aylesin