|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
| Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı Sıkıntınız mı var , dertlimisiniz, çaresizlik yakanızı bırak mıyor mu, Beş Dakikanızı Ayırın! |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Benimsemiş
Giriş tarihi: Jul 2010 Konum: türkiye Mesajlar: 36
![]() |
s.a. arkadaşlar…
Sizlerin yardımına ihityacım var. Yüreğimde tuhaf şeyler oluyor. Rahmanın sevgisi büyüdükçe, kendime sorduğum sorular artıyor. Bazen cevabını bulamadığım sorular karşısında çıldıracak gibi oluyorum. Nefsim üstüme geliyor. Çok savaş veriyorum, kulaklarımı kapatıyorum ama yüreğimin kulakları sonuna kadar açık. Durduramadığım sorular art arda sıralanıyor… Geceler boyu ağladığımı ve “Rabbim ben Sen’i daha çok sevmek istiyorum” dediğimi biliyorum ama çözüm yok… Kendime soruyorum Resulallah’ı nekadar seviyorsun, ne yapıyorsun Onun için diye. Cevap yine iç karartıcı… Ben Onlara nasıl layık olmam gerektiğini bilmiyorum galiba… her şeyi sil baştan yapmak istiyorum.Öğrendiklerimi sorgulamak ve en doğrusunu öğrenmek, kafamdaki soruların cevabını bulmak istiyorum.Yoruldum...sürekli şeytanla cebelleşmekten yoruldum.teheccüt namazıma, sabah namazıma uyanırken 100 kere düşünmekten ve beni düşündüren nefsimden yoruldum…. Sizlerden isteğim bana yol göstermeniz…Yazılanlara baktığım zaman maşallah diyorum biliyor buradaki arkadaşlar…belki sıkıntımı biraz olsun giderebilirsiniz… En azından dualarınızda artık banada yer verirseniz sevinirim…
Malumun olsun Yâr... bir düş değdi çocuk yüreğime... Yüreğime takıldı ayaklarım. Düş’tüm; dizleri kanadı kısa pantolonlu çocukluğumun... Cân’ımı yaktı masallar... İltica ettiği ülkeden sınırdışı edilmiş olmanın hüznü ile açtım ellerimi Yıldızların Sahibine... Bir yaş düştü iç’ime... Ardından bir kelam dilime.... La Tâknatu ... La Tâknatu minAllah... |
|
|
|
#2 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 550
![]() |
rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah
bende önceleri öyleydim her şeyi sorgulardım aklınıza ne gelirse sorardım bazen neden böyleyim diye düşünürdüm iyicene sıkılırdım. rabbim inşallah bizleri şaşkınlık içinde yanlış yapanlardan eylemesin
' ' Bir Tek kalbin kırılmasını önliyebilirsem, ... bir yaşamdan acıyı alabilirsem ve ya bir acıyı hafifletebilirsem, bir kişiyi doğruya yöneltebilirsem... Yada bir ardıç kuşu yavrusunu yeniden yuvasına koyabilirsem... boşuna yaşamış olmayacağım...' ' |
|
|
|
#3 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Jan 2009 Konum: Adana Mesajlar: 1,660
![]() |
sana tavsiyem risale-i nur oku bütün sorulara oradan cevap bulacağına eminim.
allah yardımcın olsun...
1)nefsini tanıyan rabbini tanır rabbini tanıyan nefsine terbiye verir. 2)insan bir damlacık sudan yaratılmıştır annne karnına sığsalarda bu dünyaya sığmazlar. [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#4 |
|
Benimsemiş
![]() |
s.a.
ben bunu yazarken gerçekten çok bunalmıştım ve gerçekten yardıma ihtiyacım vardı.çok bekledim... bir kardeşim çıkarda şu kitabı oku,bak şu ayet şunu diyor,şöyle yaparsan senin için iyi olur diye tavsiyeler duymaktı belkide istediğim.neyse hayırlısı olsun.yalnış yere sormuşum sıkıntımı.musab ve hamza kardeşime de teşekkürler.Allah razı olsun.dua ile.
Malumun olsun Yâr... bir düş değdi çocuk yüreğime... Yüreğime takıldı ayaklarım. Düş’tüm; dizleri kanadı kısa pantolonlu çocukluğumun... Cân’ımı yaktı masallar... İltica ettiği ülkeden sınırdışı edilmiş olmanın hüznü ile açtım ellerimi Yıldızların Sahibine... Bir yaş düştü iç’ime... Ardından bir kelam dilime.... La Tâknatu ... La Tâknatu minAllah... |
|
|
|
#5 |
|
Moderator
Giriş tarihi: May 2008 Konum: bursa Mesajlar: 471
![]() |
a.slm
ibadetler ve her türlü nefis mücedeleniz imtihanınızdır.. yürüdüğünüz yol Allah ve Rasülünüyse karşınıza çıkan engeller sizi asla yıldırmasın. çünkü ferahlık ovası mutlaka ama mutlaka son bir yokuşunuzun arkasındadır; bu son yokuş mu çıkmadan bilemezsiniz ve her kim ne için yaşarsa ne için ömrünü harcarsa onu başarır.. kalbiniz yorulsada size kuvvet veren imana sarılın, dualara sarılın.. şeytan musallat olsa da Allah'ın inayeti herşeyden üstündür. Allah'ın yardımıysa sabır yolundan gelir... vel asr suresini okuyabilirsin kardeşim. hasbünallahü ve ni'mel vekil gibi zikirlerle seni yoran düşünce ve nefis mücadelerinden gerektiği yerlerde kurtulabilirsin. Mübarek Ramazanda geldi, cümlemiz için hayırlara vesile inşAllah
İşte bütün meselem, her meselenın başı, Ben bir genç arıyorum, gençlikle köprübaşı! Tırnağı en yırtıcı hayvanın pencesinden, Daha keskin eliyle, başını ensesinden, Ayırıp o genç adam, uzansa yatağına; Yerleştirse başını, iki diz kapağına; Soruverse: Ben neyim ve bu hal neyin nesi? Yetiş, yetiş, hey sonsuz varlık muhasebesi! |
|
|
|
#6 |
|
Benimsemiş
![]() |
Allah razı ve binkere razı olsun.nekadar iyi geldi sözleriniz anlatamam.
|
|
|
#7 |
|
Sadık
Giriş tarihi: Sep 2009 Mesajlar: 361
![]() |
Rabbim yar ve yardımcınız olsun öncelikle..
Elbette Allah ve Resulüne layık bir ümmet, kul olamamnın ızdırabını yaşıyoruz hep. Ama bu bizi hepten bir umutsuzluğa da sevketmemeli.Allah'ın gazabından ne çok korkup kendimizi hırpalayıp şeytanın bu yönde bizimle oynamasına izin vereceğiz, ne de Allah'ın rahmetinden çok emin olup beşeri yolarda başı boşluk edeceğiz. Korku ve ümit arası..İnşaAllah buna eriştiğimizde de takva ehlinden olacagız. İnşaAllah geçecek bu günler.. Siz Allah'ı her daim tesbih etmeye devam edin. Çokta sizi/bizi ilgilendirmeyen sorularla kafınızı mesgul etmeyin. Ayrıca Musa kardeş Risaleyi herkes okuyamaz. Onu anlamak çok zor. Onun için risale agır olur. Aklınızdaki sorulardan bahsetmişsiniz, eğer okumadıysanız 'Emine Şenlikoğlu'nun-Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar' kitabını ve 'Selahaddin Çelik- Allah' kitabını tavsiye ederim. |
|
|
|
#8 |
|
Benimsemiş
![]() |
çok sağolun,hepinize...
bir an ümidimi kaybetmiştim.dahada uğraşmaya başlamıştı şeytan benimle. Allah razı olsun...
|
|
|
#9 |
|
Fedakar
Giriş tarihi: Jan 2009 Konum: Adana Mesajlar: 1,660
![]() |
genelde şu tür sorular insanın kafasındadır:evren hakkında, ben dünyada olmasam yada hiç olmazsam,cennet nasıl bir yer nasıl olacağız orada vb.bunların ben tüm cevabını risale-inurlarda buldum.
ama(istersen) ilk önce çizgi filmini izle mükemmel. link: [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] karışık oldu ama.
1)nefsini tanıyan rabbini tanır rabbini tanıyan nefsine terbiye verir. 2)insan bir damlacık sudan yaratılmıştır annne karnına sığsalarda bu dünyaya sığmazlar. [üzgünüm linki sadece ÜYELER göre bilir. Üye Olmak İçin TIKLAYIN...] |
|
|
|
#10 |
|
Benimsemiş
![]() |
est.Allah razı olsun..
|
![]() |