|
![]() |
Gelişmiş Arama |
|
| Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı Sıkıntınız mı var , dertlimisiniz, çaresizlik yakanızı bırak mıyor mu, Beş Dakikanızı Ayırın! |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Benimsemiş
Giriş tarihi: Jul 2010 Konum: türkiye Mesajlar: 36
![]() |
benim hamdolsun evrenle,yaratılışla sorunum yok.sadece Rahmana yaklaştıkça kafamda beliren bazı sorular var.
kendimce cevaplar bulsamda şeytanım tatmin olmuyor ve benimle uğraşmaya devam ediyor.hani şey gibi...hımmm...bir ibadeti yaparsınız evet işte Rabbim ben geldim dersiiniz,sonra şeytan girer araya ve sen kimsinki Rabbin seni kabul etsin,seni sevsin der.Daha çok bu konuda rahatsız ediyor beni.yani şeytanım. ve vs....herşey için teşekkürler...
Malumun olsun Yâr... bir düş değdi çocuk yüreğime... Yüreğime takıldı ayaklarım. Düş’tüm; dizleri kanadı kısa pantolonlu çocukluğumun... Cân’ımı yaktı masallar... İltica ettiği ülkeden sınırdışı edilmiş olmanın hüznü ile açtım ellerimi Yıldızların Sahibine... Bir yaş düştü iç’ime... Ardından bir kelam dilime.... La Tâknatu ... La Tâknatu minAllah... |
|
|
|
#12 |
|
Mütevazi
Giriş tarihi: Aug 2010 Mesajlar: 1
![]() |
Şeytandan sana bir vesvese geldiğinde Allah'a sığın. Şüphesiz ki O herşeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla bilendir. (Fussilet Sûresi: 41:36
|
|
|
|
#13 |
|
Mütevazi
Giriş tarihi: Mar 2011 Mesajlar: 1
![]() |
herkez bir şeye takımış gidiyor kimi doğru kimi tabu insanlar fanidir gelip geçicidir bunu anlamak için mezarlıklarda yatan onca insanı bir düşünelim onların tek bir amacı yoktu şuanda yaşayan insanlardanda bir farkları yoktu.herkez ettiğile imtihana gitti,onlardan bir gurup varki kuranı rehber edindi snidire sindire anlamaya çalıştı(sizde onlardan olmayı düşünmüyormusunuz)allah şimdiden çaba ve çalışm
alarınızda yardımcınız olsun... |
|
|
|
#14 |
|
Mütevazi
Giriş tarihi: Jun 2011 Mesajlar: 1
![]() |
S.A. Öncelikle "tesadüfen" kelimesini şuurlu insanların kullanmasının mahzurları var. Kainatta tesadüfe tesadüf etmek mümkün değildir. Bir yaprak bile Allah' ın ilminden hariç olmazken, tesadüften bahsetmek mümkün mü?
Sorularla alakalı olarak acizane sizlere birkaç tavsiyem olacak. Daha doğrusu benim istifade ettiğim, hayranı olduğum hakikatler ve güzelliklerden başkalarının da istifade etmesini temenni için... Risale-i Nur' larda mesela Sözler kitabında Yirmi Birinci Söz de Vesvese Bahsi var. Oradaki misaller herkese faydası olacak şekildedir. Yine internette "nurweb; sorularlaislamiyet; sorularlarisale; nurpenceresi; dosttv; moralfm; zaferdergisi gibi bir çok siteden çok faydalanıyorum. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Ancak Risale-i Nur eserlerinin anlaşılması için çokça meşgul olmak gerekir. Aynen insanlarda olduğu gibi samimi olmadığımız kimselere açılmadığımız gibi, bu eserlerin de bizlere açılması, yani anlayışımıza açılması için samimiyetimiz şart. Selam ve dua ile... |
|
![]() |